Een goed begin is het halve werk
20 oktober 2009 - Cairns, Australië
Zo, ik zit in Australie!!! Na een lange tocht met weinig slaap ben ik op vrijdagochtend (plaatselijke tijd) aangekomen in Cairns. En nu we er dan toch zijn... gister en eergister heb ik de dag (en nacht) doorgebracht in mijn hostelkamer :s Ik ben namelijk enorm verbrand op de rug! Zondag was mijn (tot nu toe enige) dagje uit: met een boot naar Green Island, een van de eilanden van de Great Barrier Reef, en daar heb ik gesnorkeld. Ontzettend mooi! Zoveel vissen, koraal en andere beestjes. En natuurlijk veel water, en zon!! Nu begrijp ik waarom ze hier zonnenbrand verkopen die tot 4 uur waterbestendig is. Mijn rug deed die nacht zo zeer dat ik naar de dokter ben gegaan. Ik heb twee zalfjes en zware pijnkillers meegekregen. En dus de afgelopen twee dagen maar uit de zon gebleven en de rug wat rust gegeven. Ik had eigenlijk twee trips in de planning, maar die heb ik maar gecanceled. Inmiddels staan die verderop in de week op het programma. Vandaag ga ik dan toch een tochtje maken. Een dagtrip in een busje, met een te groot t-shirt aan (gister gekocht) en de kleine rugzak in de hand. Met de trip gaan we o.a. langs the Atherton Tablelands en het Paronella Park. Ben benieuwd... de foto's komen nog, ook van het snorkelen. Maar dan moet ik eerst ergens anders een computer met internet vinden waar ik foto's kan opslaan en uploaden.
Ik was zaterdag nog even door Cairns gelopen... een hoop vreemde vogels hier! En dan bedoel ook de vogels, niet de mensen ;) Er schijnen hier in Cairns relatief veel verschillende soorten voor te komen, al zitten er nog een hele boel verstopt, want ik heb er maar een paar gezien.
Nou, ik moet weg... het busje komt zo, haalt me op voor het hostel. Goeie service ;)
Hoe gaat het in Nederland en omstreken?
Groetjes,
Rolf

Lekker goed begin. Zo te lezen wel minder dan het halve werk, normaal had je er al 10 km lopend opzitten. Ik hoop dat de hostelkamer toch de moeite waard was ;). De onderwatercamera heb je zo te zien al getest, ben benieuwd naar de vissen (en de vogels).
In Nederland is het koud (zeker vgl. met Portugal).
Volgende keer snorkelen met een t-shirt aan hoor... Aussie is erg qua zon!
Gr. Marco
Goed goan Ronald