Byron Bay

16 november 2009 - Byron Bay, Australië

Goeiemorgen,

Zo, na een week in Brisbane te zijn geweest (de tijd vliegt), zit ik nu in Byron Bay.

De stad heb ik inderdaad gerolft, maar het centrum is ook niet zo groot. Mijn gids (in boekvorm) is trouwens al weer iets verouderd; er wonen inmiddels iets meer dan 2 miljoen mensen in Brisbane. En dan kom je toch nog 2 bekenden van eerdere keren tegen...

Vanuit Brisbane ben ik zaterdag met de trein naar de Glasshouse Mountains gegaan... op eigen gelegenheid (eindelijk eens een goedkope trip! en meteen een van de betere!). De bedoeling was zo'n beetje 15 tot 20 km te gaan wandelen. De Glasshouse mountains zijn vulcanische bergen (hier dan toch het verhaal), die zichtbaar zijn geworden doordat de omliggende zachte grond is ingezakt, en kennelijk lijkt het op een glass furnace volgens de ontdekker mr. Cook. Ben op een eerste bergtop geklommen, waar een behoorlijk steil stuk tussen zat, en op de top kwam ik een Schots stel en een Taiwanese/Nieuw-Zeelandse tegen. Die waren er met de auto, en die boden mij aan om met hun mee te rijden naar het uitzichtpunt en een andere berg. Dat scheelde dus heel wat kilometers lopen, en maakte de dag meteen wat gezelliger. De foto's zien er helaas minder spectaculair uit dan in het echt.

De volgende dag heb ik nog een georganiseerde toer naar O'Reilly en Lamington National Park gemaakt, waar we o.a. bij een Alpaca boerderij langsgingen... een foto van een alpaca heb ik bijgevoegd... net een soort lama... schijnt ook goed te kunnen spugen. Weet niet waar de naam vandaan komt... misschien ook wel van de aboriginals, waar alpaca spugen betekent ofzo... of misschien ook niet. Als je begrijpt wat ik bedoel ;)

En vandaag aangekomen in Byron Bay. Heb al een rondje gelopen langs de kust. Ziet er wederom in het echt veel mooier uit dan op de foto's... desalniettemin, toch een paar bijgevoegd. Straks is er een bbq in het hostel... het is hier trouwens nu bijna 6 uur 's avonds, een uur later dan in de vorige plekken. Dat komt omdat ik nu de staat Queensland uit ben en in New South Wales ben terechtgekomen, en die gebruiken wel de zomertijd. Dat je het maar ff weet.